Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Чубаров просить скликати нараду через те, що "закупорили Крим"

П'ятниця, 3 липня 2015, 11:09

Депутат і голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров просить урядовців розібратися з питанням в’їзду до анексованого Криму.

"Ми закупорили Крим. Права людей порушені", - заявив він на засіданні Верховної Ради під час години уряду.

"Пане міністр, я би просив вас негайно, давайте завтра закличте в себе нараду, запросіть представників СБУ, Міграційної служби, прокуратури – нам треба з’ясувати те, що там трапилося", - сказав Чубаров міністру юстиції.

"Особливо мене вбиває те, що людей, які зараз хочуть заїхати до Криму – це наші родичі, це наші браття, це наша діаспора, – українська сторона вимагає, щоб у них було 1 200 доларів, які вони мають втрачати в Криму", - обурився він.

"Ми спрямували всіх кримських татар, які їдуть до своїх братів, через Москву. І українські чиновники кажуть: їдьте до Харкова, в’їжджайте в Бєлгород, а потім у Сімферополь! Це ганьба для нас! Я прошу Вас скликати завтра нараду, щоб ми розглянули це питання", - звернувся Чубаров до міністра.

Міністр юстиції Павло Петренко пообіцяв зайнятися питанням спрощення в'їзду для українських громадян, які їдуть до Криму.

"Я обіцяю, що ми зберемося завтра з прикордонниками і приберемо будь-які перешкоди для українських громадян, які їдуть на окуповану територію", - запевнив Петренко.

З початку червня 2015 року діють нові правила перетину адміністративного кордону з Кримом. Згідно з ними, іноземці можуть потрапити на півострів тільки зі спеціальним дозволом. А неповнолітнім для в'їзду до Криму потрібен закордонний паспорт або проїзний документ дитини.

Усіх, хто не знав про нові правила і не підготував документи своєчасно, розгортають на контрольних пунктах пропуску, повідомляє "Крим.Реалії".

Найближче Управління міграційної служби, де виробляють необхідні для в'їзду документи, розташоване в Херсоні.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року між материковою Україною та півостровом проліг формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. Крим оголосили тимчасово окупованою територією.

Зараз на так званому "кордоні" Криму з материковою Україною функціонує три кримські пропускні прикордонні пункти: "Перекоп", "Армянськ" і "Джанкой". Останні два в Росії називають міжнародними.

"Українська правда", "Крим.Реалії"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування