Гройсман попередив італійців: через візит до Криму можна стати non grata

П'ятниця, 31 липня 2015, 14:48

Візит італійських депутатів до анексованого Криму буде недружнім до України кроком і наша держава може заборонити їм в’їзд на свою територію надалі.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман у листі до голови Палати депутатів Італії Лаури Болдріні, повідомляє прес-служба українського парламенту.

Гройсман висловив занепокоєння через інформацію про намір представників політичної партії "Рух п’яти зірок" восени відвідати Крим на запрошення окупаційної російської влади.

Він наголосив, що такий недружній крок окремих італійських парламентарів не сприятиме зміцненню україно-італійських відносин.

"Такі дії італійських парламентарів будуть грубо суперечити нормам міжнародного права та українському національному законодавству", - звернув Гройсман увагу італійського колеги.

"Візит представників "Руху п’яти зірок" на тимчасово окуповану територію Криму та проведення зустрічей з місцевою нелегітимною адміністрацією цілком суперечитиме консолідованій позиції Європейського Союзу щодо неприйнятності окупації РФ території Автономної Республіки Крим", - додав він.

На думку Гройсмана, такий візит "стане черговим елементом брудних технологій Росії, спрямованих на пошук шляхів легітимізації незаконної анексії Криму".

"Українська сторона, враховуючи грубе порушення національного законодавства, зокрема існуючого Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму та виїзду з неї, буде вимушена розглядати питання про застосування до відповідних італійських політиків обмежень, визначених законом України, в тому числі шляхом заборони в’їзду на територію нашої держави", - повідомив він.

Разом з тим Гройсман підтвердив готовність Верховної Ради України розвивати міжпарламентський діалог для поглиблення співпраці між Україною та Італією.

Як відомо, французьким депутатам, які поїхали до Криму, Служба безпеки України вже заборонила в’їзд до нашої держави.

А депутати італійського опозиційного "Руху 5 зірок" планують восени відвідати анексований Росією Крим, незважаючи на протест Києва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування