Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сухопутні сили Литви та США підписали меморандум про співпрацю

Понеділок, 6 липня 2015, 01:25

Литва і США підписали меморандум про бачення стратегічного співробітництва їх сухопутних сил.

Про це повідомляє РИА-Новости з посиланням на прес-службу міністерства охорони краю (оборони) балтійської республіки.

"Генерал-майор командувач сухопутними військами Литовської армії Алмантас Лейка і генерал-лейтенант командувач сухопутними військами США в Європі Бен Ходжес в Алітусі підписали меморандум взаєморозуміння про співробітництво сухопутних сил Литви і сухопутних сил США в Європі в 2015-2017 роках", - йдеться в повідомленні .

Затверджений меморандумом план співпраці передбачає участь військових США та Литви у спільних навчаннях. Протягом більш ніж дворічного періоду планується спільно організувати близько 15 навчань, які доповнять заходи, здійснюваної США в Східній Європі операції Atlantic Resolve ("Атлантична рішучість").

"Меморандум ґрунтується на партнерстві США та Литви, покликаному відповісти на міжнародні кризи і забезпечити превентивні заходи для запобігання конфліктів в Європі", - зазначає відомство.

У документі стверджується, що меморандум також покликаний продемонструвати і посилити обопільні зобов'язання країн у галузі колективної безпеки і розвивати потужності, необхідні для здійснення цих зобов'язань. Спільні навчання військовими обох країн також покликані поліпшити підготовку до спільних міжнародних операцій під керівництвом США і НАТО.

Раніше повідомлялось, що в Литві, Латвії та Естонії, а також в деяких інших країнах Східної Європи буде дислокуватися важке озброєння США.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування