Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У країнах Балтії розмістять важке озброєння США - Міноборони Литви

Понеділок, 15 червня 2015, 03:29

Міністр оборони Литви Юозас Олякас заявив, що в Литві, Латвії та Естонії, а також в деяких інших країнах Східної Європи буде дислокуватися важке озброєння США.

Про це в неділю повідомив телеканал LRT, передає "Інтерфакс Україна".

"Литва докладає всіх зусиль, щоб створити умови для їх дислокації тут, щоб вони тут влаштувалися, ми також готові надати свою військову інфраструктуру цієї військовій техніці", - зазначив Олякас.

Він також висловив сподівання, що вже цього року можуть бути прийняті рішення про те, що така військова техніка, як важка, бойові машини, танки, можуть бути дислоковані в Литві.

За словами міністра, техніка допоможе більш ефективно забезпечувати безпеку регіону.

Зі свого боку, глави МЗС Латвії Лінас Лінкявічюс сказав, що такі озброєння суттєво змінять ситуацію у сфері безпеки в Литві і в усьому регіоні.

"Уже деякий час це обговорюється, оскільки Конгрес США затвердив мільярдну програму допомоги країнам Східної та Центральної Європи. Певна дуже конкретна сума виділена і Литві", - повідомив він.

За його словами, додатково буде дислокована певна вторинна техніка обладнання та озброєння, однак що конкретно - не назвав.

Лінкявічюс зазначив, що такі дії значно поліпшать ситуацію в сфері безпеки в усьому регіоні, і конкретно в Литві.

Він підтвердив, що мова йде про дислокацію озброєнь у всіх трьох Балтійських країнах, а також у всіх країнах Центральної та Східної Європи - в Угорщині, Румунії, Болгарії та в інших державах.

Лінаявічюс підкреслив, що, це не демонстрація агресії проти Росії або будь-яких інших країн, це "елементи, які посилять виключно безпеку".

Як відомо, раніше NYT повідомив, що Пентагон може відправити у кілька країн Балтії та Східної Європи танки, бойові машини піхоти та іншу важку техніку, а також до 5000 солдатів. До такого кроку США можуть вдатися, щоб утримати можливу російську агресію в Європі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування