ВПС РФ тренуються кидати бомби з написом на "На Берлін!" - Bild

Середа, 12 серпня 2015, 07:55

В рамках зборів, які військово-повітряні сили російського флоту проводили в Калінінградській області на початку серпня 2015 року, авіатори використовували в тренувальних цілях бомби з написами "На Берлін!" і "За Сталіна!".

Про це 11 серпня пише німецька газета Bild, передає "DW".

Видання нагадало, що навчання проводилися всього в 500 кілометрах від столиці ФРН.

У своїй публікації Bild посилається на інформацію, поширену Центральним військово-морським порталом Flot.com, що опублікувал ці фотографії.

Як повідомив Flot.com, в рамках згаданих зборів вперше за двадцять років відпрацьовувалося бомбометання з військово-транспортних літаків Ан-26.

Слогани "На Берлін!" і "За Сталіна!", нагадує Bild, широко використовувалися під час війни Червоної армії проти нацистської Німеччини.

В путінській Росії, пише видання, протягом декількох років триває компанія з прославлянню радянських часів і проводяться паралелі між боротьбою з фашизмом у Другій світовій війні і сучасним протистоянням із західним світом на тлі конфлікту в Україні.

"Написи на бомбах "На Берлін!" і "За Сталіна!" Є чимось більшим, ніж просто прояв ностальгії, і демонструють небезпечні тенденції в російському керівництві і армії", - підсумовує Bild.

Фото: Flot.com 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News