Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: акредитувати на окупованих територіях гуманітарні місії неприпустимо

Вівторок, 18 серпня 2015, 16:05

Депутат, представник президента з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявляє, що вимагати акредитації у міжнародних гуманітарних місій на окупованих територіях неприпустимо.

Так вона прокоментувала в своєму Facebook наміри самопроголошеної влади вимагати акредитацію.

"Черговий російський гумконвой готується вдертися на Донбас... В цей час на окупованих територіях фактично заблокована робота міжнародних гуманітарних організацій і місій, які весь цей рік війни фактично рятували людей від гуманітарної катастрофи", - написала вона і додала, що бойовики повністю блокували спроби України передати гуманітарну допомогу.

"Звичайно, дуже велику роботу проводили і волонтери, яким вдавалося передати допомогу нужденним. Сьогодні так звані ЛНР-ДНР вимагають від міжнародних гуманітарних організацій так звану акредитацію на окупованих територіях. Це при тому, що 70% гумдопомоги, що йде в Україну від міжнародних організацій, поставляється саме на окуповані території - таким чином ми намагаємося допомогти людям в окупації", - зазначила вона.

 
"Але будь-яка акредитація міжнародних місій там не потрібна і неприпустима - бо ж це по суті легітимізація бандитів. Україна жорстко заявила про неприпустимість такої акредитації, і міжнародні організації, які, будемо відвертими, спочатку велися на такий тиск і шантаж, все ж визнали справедливість української позиції", - зазначила вона.

"Від російських гумконвоїв ніхто жодної акредитації тим часом не потребує, хоч завозяться в тих фурах далеко не молоко і хліб", - наголосила Геращенко.

Як відомо, раніше неодноразово з'являлася інформація про те, що гуманітарними конвоями Росія завозить на окупований Донбас боєприпаси та зброю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування