ГПУ розслідує розтрату коштів по Євробаскету. ЗМІ називають Лубківського

Четвер, 20 серпня 2015, 16:50

Генеральна прокуратура проводить досудове розслідування щодо незаконного заволодіння коштами службовими особами  організаційного комітету Євробаскет-2015 у 2013-2014 роках.

Про це "Українській правді" повідомив співрозмовник в органах прокуратури.

"Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні від 18 червня 2015 за фактом заволодіння службовими особами ТОВ "Місцевий організаційний комітет "Євробаскет-2015" в період 2013-2014 років грошовими коштами в особливо великому розмірі, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України", - сказав співрозмовник.

"Підозра у даному кримінальному провадженні нікому не повідомлялася", - наголосив він.

До єдиного реєстру досудових розслідувань справа була внесена 18 червня 2015 року.

Згідно з рішенням суду, до якого прокуратура звернулася за дозволом витребувану документи, під час розслідування посадова особа (прізвище в оприлюдненому рішенні суду не вказано - УП) та інші службові особи зазначеного товариства зловживаючи своїм службовим становищем розтратили державні кошти в сумі 19,3 млн. грн., що були виділені для вирішення організаційних фінансових та інших питань підготовки для проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з баскетболу для чоловіків 2015 року.

У матеріалах справи зазначається, що 28 листопада 2013 року ВГО "Федерація баскетболу України" перерахувала 28 млн. грн. на рахунок ТОВ "Місцевий організаційний комітет "Євробаскет 2015".

У свою чергу рахунок ТОВ "Місцевий організаційний комітет "Євробаскет 2015".перерахувала гроші лише суму 7 789 225,00 грн.

Директором турніру "ЄвроБаскет 2015" був Маркіян Лубківський, який до травня 2014 року працював о ТОВ "Місцевий організаційний комітет "Євробаскет-2015".

"Українські новини" повідомили, що ГПУ розслідує розтрату коштів саме Лубківським.

Сам Лубківський у свою чергу повідомив "Українській правді", що про подібне провадження чує вперше і жодних запрошень про надання свідчень не отримував.

"Вперше чую про якесь провадження проти мене. Жодної офіційної інформації про це мені не надходило, запрошень про надання пояснень я не одержував. В разі потреб и готовий дати відповідні пояснення правоохоронцям", - зазначив він.

"Я нагадаю, що МОК "Євробаскет 2015" доступу до бюджетних коштів не мав і в роботі їх не використовував", - додав він.

"І на завершення, дивним виглядає лише одне, якщо вірити пресі, досудове розслідування було розпочате начебто 18 червня цього року, саме в день відставки Валентина Наливайченка і мого звільнення за власним бажанням з СБУ", - наголосив він.

Чемпіонат  "Євробаскет 2015" так і не відбувся, бо Україна від нього відмовился через ситуацію в країні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування