Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК отримала перелік населених пунктів, де не можна проводити вибори

Середа, 26 серпня 2015, 00:12

Центральна виборча комісія вже отримала подання від голів Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій з переліком населених пунктів, у яких пропонується не проводити чергові місцеві вибори 25 жовтня з міркувань безпеки.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, предає Укрінформ.

"До Центральної виборчої комісії надійшли подання і від голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, і від голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації щодо переліку населених пунктів, де, на їхню думку, вибори провести буде неможливо, у першу чергу в силу знаходження цих населених пунктів у прифронтовій території, у зоні зіткнення, а також на території, яка може перебувати під обстрілами і де є серйозні побоювання щодо життя членів виборчих комісій і самих виборців. Такий перелік у нас є і Центральна виборча комісія зараз його уважно вивчає", - сказав він.

Водночас він не повідомив чіткої кількості населених пунктів Донеччини й Луганщини, де не можна проводити чергові місцеві вибори, оскільки "їх ще потрібно підрахувати", хоча розповів, що по кожному населеному пункту є чітке обгрунтування.

"У мене є документи від Жебрівського і Туки й там є чітко по кожному населеному пункту визначено критерії, у зв'язку з чим не можна проводити вибори. Як правило, це, як нам мене, об'єктивні критерії, критерії безпеки, критерії знаходження населених пунктів у зоні зіткнення. Я думаю, що на ці критерії треба зважати і ЦВК варто було би погодитися з цим", - наголосив Магера.

Він додав, що рішення комісії дізнаємося "протягом найближчих днів", однак він особисто підтримує позицію Жебрівського й Туки.

Раніше голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський звернувся у Центральну виборчу комісію з пропозицією не проводити місцеві вибори 25 жовтня у Маріуполі.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування