Шокін: слідство не зупинять, поки Янукович не сяде

Четвер, 27 серпня 2015, 15:09

Генеральний прокурор Віктор Шокін заявляє, що слідство по "майданівських справах" щодо екс-президента Віктора Януковича не припинялося, також триває процедура заочного його засудження за іншим обвинуваченням.

Про це Шокін сказав журналістам у четвер у Києві, коментуючи заяву захисту екс-президента про нібито призупинку розслідування стосовно Януковича "по Майдану", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ніколи не буде зупинено слідство у майданівських справах, поки всі, хто винен, не будуть покарані. Це однозначно. І вже зараз йде заочне засудження Януковича", - сказав Шокін.

При цьому він додав: "Після отримання вироку суду буде далі йти процедура з цього питання. І він (Янукович) буде визнаний винним не тільки нашим судом, а може і судом в Москві".

"Правда одна: слідство ніколи зупинено не буде, поки не буде вироку і Янукович не буде у в'язниці", - заявив генпрокурор.

Крім того Шокін спростував заяву адвоката Януковича про те, що Генпрокуратура нібито не робила запити щодо нинішнього місцезнаходження Януковича.

"Ми робили всілякі запити і про місце його знаходження, але, на жаль, відповіді не було", - повідомив він.

Шокін підкреслив, що якби Генпрокуратурі було точно відоме місцезнаходження Януковича, то вона б звернулася із запитом про його видачу.

Як відомо, раніше у четвер на прес-конференції захист екс-президента Віктора Януковича заявив про призупинення розслідування причетності свого підзахисного до подій на Майдані Незалежності.

За словами адвоката Віталія Сердюка, "де-факто, з 2014 року розслідування у відношенні Януковича по справі і слідчі дії по відношенню до Януковича у даній справі не відбуваються".

Крім того, захист Януковича анонсував, що в четвер повідомить адресу проживання свого підзахисного в Ростові.

Джерела в ГПУ повідомляли, що слідство щодо екс-президента Віктора Януковича у справі причетності його до подій на Майдані призупинено у зв'язку з оголошенням його в розшук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування