Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Швайка заявив, що гроші на Harley-Davidson йому "подарував" однопартієць

Середа, 5 серпня 2015, 16:59

Колишній міністр аграрної політики, свободівець Ігор Швайка заявив, що гроші на мотоцикл Harley-Davidson йому подарував колишній народний депутат, його однопартієць Олександр Мирний.

Про це він сказав на прес-конференції в середу, передає Укрінформ.

"Мотоцикл Harley-Davidson червоного кольору 2013 року був придбаний 8 липня 2014 року за гроші, які я отримав у подарунок на день народження від свого побратима Олександра Мирного. Подарунок мені був зроблений з огляду на те, що у грудні 2013 року мені спалили автомобіль Mitsubishi L 200, і Мирний мені тоді сказав, що закінчимо революцію - і я тобі допоможу придбати нову машину. І згодом мені були подаровані гроші", - пояснив Швайка.

Екс-міністр також зазначив, що Мирний може собі дозволити робити подібні подарунки. За словами Швайки, лише у Харківській області за рахунок Мирного було профінансовано лікування дітей більш як на 2 млн гривень. "Це для порівняння з ціною подарунка (250 тисяч грн. - ред.) між близькими друзями і вартістю тих благодійних проектів, які він фінансує", - сказав Швайка.

Водночас Швайка заявив, що йому не вручали ніякого повідомлення про підозру, не було жодного виклику, мотоцикл не арештований і стоїть перед Укрінформом.

При цьому він зауважив, що йому відомо про те, що 10 червня дійсно було відкрито кримінальне провадження начебто за отримання ним хабара.

"Я думаю, що ця інформація з'явилася через те, що стрімко зростає підтримка населенням "Свободи", і з огляду на місцеві вибори. Ця інформаційна кампанія ведеться не проти Швайки, а проти Всеукраїнського об'єднання "Свобода", щоб посіяти зневіру в очах наших виборців", - підкреслив екс-міністр.

Нагадаємо, проти екс-міністра агарної політики Ігоря Швайки відкрили кримінальну справу за подарунок, як ствердує слідство, Швайка отримав Harley-Davidson від колишніх працівників ДПЗКУ. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду від 29 липня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування