Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама заявив про загрозу війни у разі провалу угоди з Іраном

Четвер, 6 серпня 2015, 11:00

Президент США Барак Обама заявив, що провал ядерної угоди з Іраном відкриє шлях для війни.

Про це повідомляє Reuters.

Обама сказав, що якщо Конгрес заблокує угоду, це прискорить роботи Тегерана зі створення ядерної бомби і серйозно підірве довіру до Америки.

"Альтернативи військовим діям буде вичерпано, коли ми відхилимо важко напрацьоване дипломатичне рішення, яке світ майже одноголосно підтримує", - зазначив американський лідер.

"Давайте відверто. Ми зіткнулися із вибором між дипломатією чи певною формою війни. Можливо, не завтра, можливо, не за три місяці, але найближчим часом...", - сказав Обама.

Конгрес має проголосувати за резолюцію до 17 вересня. Наразі більшість в обох палатах Конгресу контролюють республіканці, які виступають проти ухвалення угоди.

Голова комітету з закордонних справ республіканець Ед Ройс вніс проект резолюції про несхвалення угоди з Іраном. Обама вже пообіцяв накласти вето, якщо резолюцію приймуть.

Аби подолати вето президента, республіканцям необхідна більшість у дві третини голосів, якої у них немає ані у Конгресі, ані у Сенаті.

Як повідомлялося, шість країн посередників (США, Німеччина, Велика Британія, Франція, Китай і Росія) досягли угоди з Іраном щодо обмеження ядерної програми країни в обмін на пом'якшення санкцій.

"Європейсска правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування