У списку СБУ наразі - 804 зниклих безвісти - Геращенко

Четвер, 10 вересня 2015, 17:19

На даний момент в списку Служби безпеки значиться 804 зниклих безвісти.

Про це повідомила уповноважений президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі, депутат від фракції БПП Ірина Геращенко.

За її словами, міжнародні гуманітарні організації переконані, що ця цифра більша, але масштаби цієї проблеми неможливо оцінити, поки немає доступу на окуповані території.

"Інша, ще страшніша проблема - ідентифікація тіл загиблих, транспортування тіл... Цей рік велику роботу тут проводили волонтери і громадські організації. І всім їм надзвичайна подяка", - зазначає Геращенко.

"Очевидно, що це є справою держави - звільнення кожного заручника, пошук кожного зниклого безвісти, поховання кожного загиблого героя і встановлення його імені. Ці питання є одними з пріоритетних на нашій мінській гуманітарній підгрупі", - додала вона.

Як відомо, ДНК-експертиза допомогла впізнати тіла 418 загиблих в АТО. За останніми даними надійшло фрагментів тіл загиблих для дослідження - 1671.

Насьогодні в списку СБУ - 804 зниклих безвісти... Міжнародні гуманітарні організаціі переконані, що ця цифра більша , пр...

Posted by Iryna Gerashchenko on 10 вересня 2015 р.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування