Березюк: Ми залишаємося у коаліції. Поки що

Вівторок, 15 вересня 2015, 01:54

Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що фракція "поки що лишається у коаліції". 

Про це Березюк заяви в ефірі ICTV ввечері 14 вересня. 

"На сьогоднішній день ми залишаємося у коаліції  - лише для того, щоб дати шанс коаліції управляти державою. Є шанс - ми будемо працювати, не буде шансу - ми про це скажемо", - заявив Березюк. 

Він також повідомив, що у ході зустрічі лідерів фракцій коаліції та президента Петра Порошенка обговорювалися кілька ключових питань, зокрема - формат роботи коаліції, судова реформа, тарифи та економічний блок. 

"Ми спробували домовитися, що ми повертаємося до режиму роботи "Рада коаліції", який був на початку, шукаємо консолідовані, консенсусні рішення, виходимо в зал і не голосуємо принципові для держави рішення голосами "Опозиційного блоку", - зазначив він.

Також Березюк повідомив, що з президентом обговорювалося питання внесення змін до Конституції у ході судової реформи.

"Якщо ми збираємося вносити зміни щодо судочинства, в цих змінах має буде речення, що ми передбачаємо зміну суддів. Ми повинні закласти те, що судді протягом  року-двох-трьох мають бути змінені. Так, за один день ми 9,5 тисяч суддів не змінимо. Цьогоріч ми маємо точно змінити 300 суддів - чи скільки їх є - вищих апеляційних судів у Києві", - заявив Березюк.

Окрім цього у ході зустрічі обговорювався економічний блок питань, зокрема - реформа на митниці. 

"Митниця як решето.  За три місяці пропозиції щодо співпраці з британськими та швейцарськими компаніями повністю саботуються керівництвом ДФС  і Кабміном. Митниця служить олігархам і бандитам, але точно не суспільству і державі", - заявив очільник фракції "Самопомочі". 

Також обговорювалося питання тарифів. Як заявив Березюк, вони нараховані непрозоро, "без врахування найважливіших чинників, зокрема й балансу газу, який точно зменшився, а значить, має зменшитися і тариф", - заявив Березюк.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування