Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко запропонував відправити Раду на канікули до виборів

Вівторок, 15 вересня 2015, 14:30

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко виступає за те, щоб пленарні засідання парламенту не проводилися до місцевих виборів 25 жовтня.

Про це він заявив, коментуючи низку невдалих голосувань Ради у вівторок, повідомляють "Українські новини".

"Я вважаю, що парламенту необхідно припинити роботу в пленарному режимі до місцевих виборів... Або коаліція запрацює, або парламент повинен перейти в режим комітетів", – сказав він.

На його думку, необхідно вносити на розгляд Ради законопроекти, які мають підтримку у більшості фракцій коаліції.

"Якщо якийсь закон не має підтримки однієї або двох фракцій коаліції... він знімається. Повинні виносити речі, які нас об'єднують", – додав Луценко.

Крім того, він закликав голову "Батьківщини" Юлію Тимошенко взяти на себе функції координатора коаліції.

"Коаліція повинна зустрітися, Юлія Володимирівна повинна взяти на себе функції координатора... і три місяці працювати на цій важкій, але необхідній посаді", – підкреслив він.

За його словами, коаліція повинна мобілізуватися і приймати ряд найважливіших законів, зокрема про реформу судової та правоохоронної систем.

Як відомо, у вівторок Верховна Рада не змогла звільнити Валерія Вощевського з посади віце-прем'єр-міністра, незважаючи на його заяву про відставку у зв'язку з переходом Радикальної партії, членом якої він є, в опозицію.

Крім того, парламент лише з п'ятої спроби набрав необхідні голоси для звільнення керівника апарату Ради Валентина Зайчука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...