Одіозна чиновниця МВС подала у відставку

Середа, 16 вересня 2015, 20:42

Начальник Управління МВС із забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом, Олена Тищенко подала у відставку.

Відповідну заяву вона зробила у ефірі програми Еспресо.TV "Вечірній телеекспрес".

"Не зважаючи на ефективність МВС у підтриманні громадської безпеки, загалом правоохоронна система України, а також система органів юстиції залишається критично корумпованою і не готовою для повернення активів, які були набуті злочинним шляхом режимом Віктора Януковича", - сказала вона.

Тищенко перерахувала успіхи, яких досягнуло управління з моменту його створення. Зокрема, як зазначила вона, було виявлено 80,5 млн доларів США, що перебувають на латвійських рахунках офшорних компаній, які належать Сергію Курченку; були виявлені активи Сергія Курченка, низки міністрів уряду Віктора Януковича в країнах Європи загальною вартістю понад 200 млн доларів США.

Водночас чиновниця МВС зазначила, що управління, яке вона очолює "не може існувати в процесуальному та політичному вакуумі".

"В Україні сьогодні безперешкодно працюють компанії і банківські установи, які належать родині Януковича, які належать його оточенню і наше законодавство не дозволяє правоохоронним органам конфіскувати це майно", - заявила вона.

"Нам потрібні і негайно потрібні дуже серйозні законодавчі зміни, але замість цього увага суспільства відволікається на інші законодавчі ініціативи, які передбачають створення чергових, неефективних органів, в яких до того ж пропонується закласти корупційні можливості для таких органів", - сказала Тищенко, нагадавши про плани створити Агентство з повернення активів та розпорядження ними.

Вона заявила про низку "інформаційних атак, які були направлені як проти управління, яке я очолюю, так і проти мене особисто, і ці інформаційні атаки виявилися успішними". 

"Це позначилося і на управлінні, яке я очолюю, і на його результатах роботи, і це позначилося на тих законодавчих ініціативах, на їхньому проходженні, до яких ми долучилися. Саме тому, оскільки посада ніколи не була для мене метою, а метою все ж таки було повернення коштів, сьогодні я подала заяву про звільнення", - повідомила Тищенко. 

"Я вважаю, що я все ж таки можу бути корисна як фахівець і як консультант з міжнародним досвідом, але для того, щоб не перешкоджати всьому тому, що ми вже розпочали, я просто залишаю цю посаду", - додала вона.

Як відомо, управління з повернення активів, набутих незаконним шляхом, було створене у липні при МВС, і його очолила Олена Тищенко.

Вона разом зі своїм колишнім чоловіком була фігуранткою кількох скандалів, зокрема щодо продажу за заниженою ціною конфіскованої нафти Курченка.

Крім того, Тищенко фігурувала у справі щодо багатомільярдних махінацій казахського бізнесмена Мухтара Аблязова, яку зараз розглядає британський суд.

Також відомо, що Тищенко співволодіє двома маєтками у Франції та Британії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News