Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ООН заявили про затягування розслідування вбивств на Майдані

Субота, 19 вересня 2015, 01:05

Спеціальний доповідач ООН з питаннь про позасудові страти, страти без належного судового розгляду або довільні страти Крістоф Хейнс висловив стурбованість з приводу затягування розслідування трагічних подій на Майдані і в Одесі, зазначивши, що багато доказів вже знищені.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ООН.

"Глобальна увага до України виникла два роки тому, коли масові демонстрації в центрі Києва призвели до загибелі більше 100 осіб. Через кілька місяців відбулися зіткнення в ході масових демонстрацій в Одесі, які призвели до загибелі, щонайменше, 48 осіб, багато з яких згоріли в одному із будинків", - сказав Хейнс, зазначивши, що розслідування цих злочинів йдуть дуже повільно, а більшість доказів було знищено.

"Українська влада - колишня і нинішня - відповідали за захист життя людей як на Майдані так і вході подій 2 травня в Одесі, і їх нездатність забезпечити цей захист призвела до трагічних результатів", - сказав Хейнс.

Він зазначив, що в Україні є правова база в галузі захисту права на життя, але на практиці вона не використовується і процвітає безкарність.

Спецдоповідач виніс цілий ряд рекомендацій, що стосуються необхідності створити систему, яка допоможе покінчити з безкарністю.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: