Вартість діамантів прокурора-хабарника складає майже 540 тисяч

Середа, 2 вересня 2015, 23:16

Вартість діамантів, вилучених під час обшуку у колишнього прокурора Київщини Олександра Корнійця, становить майже 540 тисяч гривень.

Про це сказано у висновку судово-товарознавчої експертизи, яку провів Харківський НДІСЕ.

"Загальна ринкова вартість діамантів (без врахування ПДВ), зазначених у постанові про призначення експертизи, станом на 29 липня 2015 року складала 535 733,52 грн", - йдеться у документі.

"Діаманти, зазначені в постанові про призначення експертизи, за характеристиками УКТЗЕД відносяться до полірованих алмазів з багаточисленними плоскими полірованими поверхнями або гранями, які не потребують подальшої обробки для використання в ювелірних виробах – товарної підпозиції 7102 39", - заявили експерти.

Водночас заробітна плата Корнійця протягом 2014-2015 років становила  133 тисячі 240 гривень.

 
 
 

Як відомо, 6 липня ГПУ та СБУ затримали першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою в отриманні 3 млн гривень хабара.

В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності та зброю.

Захист Корнійця стверджував, що вартість знайдених у нього діамантів становить 700 доларів США.

Суд взяв під варту екс-заступника прокурора Київщини, однак він вніс заставу в розмірі 3,2 млн гривень і був звільнений.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування