"Злиденний" прокурор: адвокат каже, що діаманти в хабарника - по 150 гривень

П'ятниця, 24 липня 2015, 16:02

Захист екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця стверджує, що вартість знайдених у нього діамантів становить 700 доларів США.

Про це на прес-конференції у п'ятницю заявила адвокат підозрюваного Людмила Іванчик, передає "Укрінформ".

"У ході спілкування з працівниками Державного гемологічного центру України було встановлено, що експертиза від 14 липня 2015 року 102-ох діамантів оцінила їх у валютному еквіваленті в суму, що дорівнює 700 доларам США", - зазначила вона.

(За підрахунками журналістів це виходить у середньому по 6,8 доларів за камінець. Або, якщо взяти до уваги середньозважений курс гривні на міжбанківському валютному ринку 24 липня, 22,1500 гривні за долар, - 152 гривні за один діамант).

Іванчик звинуватила прокурора Віктора Опанасенка у фальсифікації висновку Державного гемологічного центру про результат експертизи. Адвокат, зокрема, зазначила, що Опанасенко, виступаючи 20 липня в Апеляційному суді м. Києва з клопотанням про підвищення Корнійцю розміру застави до 15 млн грн, представив на розгляд колегії суддів зазначений висновок без додатків, у яких йшлося про вартість коштовних каменів.

Іванчик запевняє, що у представленому прокурором документі "проглядається текст, який штучно видалений чи завуальований барвником, і це разом завуальовано печаткою та підписом Опанасенка".

Адвокат повідомила, що захист підозрюваного написав заяву про злочин на ім`я генпрокурора, в якій просить здійснити службову перевірку та відкрити кримінальне провадження стосовно прокурора Опанасенка за зловживанням службовим становищем.

Як відомо, заступник голови слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах 5 липня.

В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

Суд заарештував обох, а також третього підозрюваного – приватну особу Валерія Гібаленка – на два місяці з можливістю вийти під заставу розміром 3,2 млн гривень.

Заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе обурювався розміром застави, яку суд призначив двом хабарникам.

14 липня вибухнув скандал після оприлюднення наказу за підписом заступника генпрокурора Володимира Гузиря, згідно з яким Шапакіна і Корнійця лише тимчасово відсторонили від виконання обов'язків зі збереженням "посадового окладу, передбачених надбавок і виплат".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування