Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Януковича оскаржив заочне розслідування проти нього

Середа, 23 вересня 2015, 11:10

Захист Віктора Януковича оскаржив у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ початок заочного розслідування Генеральної прокуратури проти нього.

Про це адвокат екс-президента Віталій Сердюк повідомив "Українським новинам".

"Ми вже подали касацію у Вищий спецсуд. Дата розгляду ще не призначена", - сказав він.

Адвокат також зазначив, що захист надав Генпрокуратурі адресу Януковича в Ростові-на-Дону (Росія) з метою проведення його допиту.

Сердюк запевняє, що слідчий Генпрокуратури відмовився проводити допит підозрюваного в Росії.

Як відомо, Генпрокуратура України розслідує кримінальне провадження за підозрою четвертого президента України та інших осіб у вчиненні незаконного заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, тобто за ч. 5 ст. 191 КК України.

Також ГПУ веде кримінальне провадження про узурпацію влади екс-президентом Віктором Януковичем, вона долучила до нього і матеріали СБУ щодо суддів Конституційного Суду. 

Крім того, 16 червня ГПУ склала письмове повідомлення Януковичу про підозру за фактом заволодіння резиденцією "Межигір’я".

19 січня 2015 року за клопотанням ГПУ Печерський районний суд Києва обрав для Януковича запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

27 липня Печерський районний суд Києва дозволив проведення Генеральною прокуратурою заочного розслідування проти Януковича.

6 серпня ГПУ офіційно викликала Януковича на допит на 11 серпня, опублікувавши в "Урядовому кур'єрі" повістку колишньому президенту.

Янукович відмовився приїжджати до Україну, але запевнив у готовності відповісти на запитання скапом.

11 серпня Апеляційний суд відмовився приймати до розгляду апеляцію захисту екс-президента на заочне переслідування, але зазначив, що воно може бути оскаржене у Вищому спецсуді.

Янукович утік із України у ніч із 21 лютого на 22 лютого 2014 року, після розстрілу у центрі Києва протестувальників проти нього. Верховна Рада згодом позбавила його звання президента.

Янукович переховується від українського правосуддя у Росії. Його родина потрапила під санкції Заходу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування