Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича офіційно викликали на допит

Четвер, 6 серпня 2015, 08:54

Генеральна прокуратура опублікувала в офіційному виданні центральних органів виконавчої влади "Урядовий кур'єр" повістку колишньому президенту Віктору Януковичу.

Відповідна повістка була опублікована в номері від 6 серпня, повідомляють "Українські новини".

Зазначено, що Януковича викликають на 11 серпня на 11:00 у Генеральну прокуратуру до начальника відділу Юрія Безщасного для проведення слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні.

ГПУ також опублікувала повістку про виклик Януковича для проведення слідчих та процесуальних дій на своєму сайті.

Генпрокуратура викликає Януковича

Генпрокуратура України розслідує кримінальне провадження за підозрою четвертого президента України та інших осіб у вчиненні незаконного заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, тобто за ч. 5 ст. 191 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 297-5 КПК України повістку про виклик підозрюваного при здійсненні спеціального досудового розслідування слід обов’язково опублікувати на офіційному сайті органу, який веде досудове розслідування.

Як відомо, 19 січня 2015 року за клопотанням ГПУ Печерський районний суд Києва обрав для Януковича запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

27 липня Печерський райсуд Києва дозволив проведення Генпрокуратурою заочного розслідування проти Януковича, який переховується у Росії з кінця лютого 2014 року.

28 липня адвокати екс-президента заявили, що Янукович зголосився свідчити у своїй справі у режимі відео конференції – але ГПУ нібито не погоджується на такий формат.

Генеральна прокуратура веде кримінальне провадження про узурпацію влади екс-президентом Віктором Януковичем, вона долучила до нього і матеріали СБУ щодо суддів Конституційного Суду. 

Крім того, 16 червня ГПУ склала письмове повідомлення Януковичу про підозру за фактом заволодіння резиденцією "Межигір’я".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування