Гройсман заявив, що нардепи мають заробляти більше

Неділя, 27 вересня 2015, 14:01

Народні депутати маютьотримувати "гідну заробітну плату", оскільки офіційний заробіток нардепа в розмірі близько 5 тисяч гривень "виливається у мільйонні, якщо не мільярдні втрати".

Про це в інтерв'ю ТРК "Україна", яке вийде в ефір увечері 27 вересня, заявив спікер ВР Володимир Гройсман.

При цьому спікер не уточнив, про яку суму для "гідної" зарплати йдеться. 

Говорячи про арешт нардепа від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука, Гройсман зазначив: "Усі були просто шоковані від того, що відбувалося (на відео), а саме - від нахабства".

"Уявіть собі, що ви сидите напроти цієї людини, і ця людина вам розповідає, що для нормального і спокійного життя вам потрібно дати йому хабар у 10 або 5 тисяч доларів. Будь-яка система держави повинна дуже швидко на це реагувати", - заявив Гройсман .

Він також додав, що боротьба з корупцією ведеться активніше, ніж раніше.

"Я знаю те, що в Україні надзвичайно високий рівень корупції, яку необхідно знищити. Питання не в тому, що люди на цьому багатіють. Це питання нашої національної безпеки. ... Парламент прийняв весь необхідний перелік законів для ефективної боротьби з корупцією", - зазначив Гройсман.

Говорячи про зарплати народних депутатів, спікер ВР зазначив: "Ми повинні розуміти, що все те, що недоплачено чиновнику, потім виливається в мільйонні, а може й мільярдні втрати від благополуччя нашої країни".

"Просто хтось це визнає, а хтось ні. Це все робиться корупційним шляхом. Тому потрібно все перевернути з голови на ноги і тоді країна буде нормально розвиватися. Думаю, що українські громадяни з розумінням поставляться до того, що депутати Верховної Ради будуть отримувати гідну заробітну плату", - додав Гройсман.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...