Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Олланд закликав Радбез ООН відмовитися від вето у випадках масових жорстокостей

Понеділок, 28 вересня 2015, 21:58

Франція закликає постійних членів Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй не використовувати право вето у випадках, пов'язаних з масовими жертвами.

Про це під час загальних дебатів в рамках 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН сказав президент Франції Франсуа Олланд.

"Франція хотіла б, щоб постійні члени Радбезу ООН більше не вдавалися до застосування права вето у випадках масових жорстокостей", - сказав він.

При цьому Олланд запевнив, що Франція має намір ніколи не використовувати право вето як постійного члена Радбезу ООН в таких випадках.

З моменту початку конфлікту в Україні Росія як постійний член Радбезу ООН застосовувала право вето на всі резолюції Ради щодо України.

Крім того, в липні Росія, скориставшись своїм правом вето, заблокувала ініціативу про скликання трибуналу щодо збиття літака Malaysia Airlines, що розбився на сході України в липні 2014 року.

Як відомо, Польща підтримує ініціативу Франції про обмеження використання права вето постійними членами Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Міністерство закордонних справ розраховує на підтримку країнами-учасницями 70-й сесії Генеральної асамблеї ООН ініціативи Франції та Мексики з обмеження використання права вето постійних членів Радбезу ООН.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...