ЄСПЛ дав Росії ще час на коментарі за позовами України

Вівторок, 29 вересня 2015, 13:58

Європейський суд із прав людини продовжив до 31 грудня термін для надання коментарів Росією за позовами України про незаконні дії в Криму і на Донбасі.

Про це сказав уповноважений Кабінету міністрів у справах ЄСПЛ Борис Бабін в інтерв'ю "Українським новинам".

Він зазначив, що Росія мала надати свої пояснення за цими позовами до 25 вересня (до цієї дати ЄСПЛ продовжив термін 23 березня – ред.).

"Вона (Росія) не дала пояснень. Вона попросила Європейський суд відкласти це питання, і ЄСПЛ дав ще одну відстрочку до 31 грудня 2015 року. Ми думаємо, що це може бути й не останнє "прохання" Росії відкласти це питання", - повідомив Бабін.

На його думку, РФ свідомо використовує тактику затягування початку розгляду справи.

"Адже вони не зможуть виграти її ніяк. Правителі РФ, можливо, очікують, що зможуть захопити всю Україну цілковито і закрити це питання в міжнародних інстанціях, можливо, ще на щось сподіваються... Але єдина їхня тактика зараз – це максимально відтягувати розгляд заяв", - сказав представник України в ЄСПЛ.

Водночас, він зазначив, що Україна надала Європейському суду свою позицію й наполягає на невідкладному початку розгляду позовів на Росію.

Бабін також зазначив, що Мін’юст вирішив не закуповувати послуги юристів для представлення позиції України за позовами на Росію в ЄСПЛ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News