Аваков: по людях, які роздавали під ВР вибухонебезпечні предмети, йде робота

П'ятниця, 4 вересня 2015, 15:55

Серед мітингувальників під Верховною Радою 31 серпня були групи людей, які роздавали вибухонебезпечні предмети, щодо них йде робота.

Про це на брифінгу у Харкові в п'ятницю повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, слідство встановило, що серед мітингувальників працювали групи людей, зацікавлених в ескалації.

"Значною мірою вони (ці люди) встановлені, по них йде робота, у тому числі, хто роздавав вибухонебезпечні предмети, шашки, світлошумові гранати, обв'язані стрічками, де були гайки і все інше", - сказав Аваков.

Аваков нагадав, що в п'ятницю підозру у справі про заворушення біля Верховної Ради 31 серпня було пред'явлено колишнім народним депутатам Ігорю Швайці і Юрію Сиротюку.

Він підкреслив, що, з його точки зору, альтернативного рішення в даній ситуації немає.

"Іншої альтернативи немає. Напад на поліцейського, на нацгвардійця - це злочин, хто б це не був - колишній народний депутат, колишній міністр, нинішній народний депутат або нинішній міністр", - підкреслив Аваков.

Міністр також повідомив, що в результаті подій 31 серпня під Верховною Радою три співробітники Нацгвардії загинули, крім того, п'ять осіб знаходяться у важкому стані.

"У нас троє людей загиблих, у нас п'ятеро хлопців у важкому стані, у нас досі в лікарнях 139 співробітників міліції і Нацгвардії з травмами", - сказав Аваков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування