Звільнений з італійської тюрми Марков вирішив судитися з Інтерполом

Неділя, 6 вересня 2015, 11:08

Екс-нардеп Ігор Марков має намір судитися з українським бюро Інтерполу після того, як був звільнений з італійської в'язниці, де опинився після затримання по лінії Інтерполу.

Про це сам Марков заявив в ефірі телеканалу "Росія 24", повідомляє ТАСС.

"Україна має надати якісь документи, на підставі яких мене заарештували. Але, я так розумію, що документів у них просто немає. Я зараз звернувся до суду на дії українського Інтерполу", - заявив він.

"Це серйозна міжнародна організація, яка створена для боротьби зі злочинністю, а не для зведення політичних рахунків України", - додав Марков.

Раніше адвокат Маркова Енріко Скопезі заявляв, що захист звернувся з клопотанням про переведення Маркова з в'язниці Сан-Ремо під домашній арешт до моменту завершення процесу про розгляд запиту Києва про його екстрадицію.

За словами адвоката, це тривала процедура, яка може зайняти кілька місяців. При цьому Марков не зможе покинути Італію до рішення суду про його екстрадицію.

Як відомо, Марков був затриманий в Італії 12 серпня - він перетнув кордон без візи і з анульованим українським диппаспортом, хоча і знав, що перебуває в міжнародному розшуку.

14 серпня суд Генуї обрав запобіжний захід щодо Ігоря Маркова - утримання під вартою.

Сам Марков під час слухання в апеляційному суді Генуї відмовився від екстрадиції в Україну, оскільки, за його словами, там він є "жертвою політичних переслідувань".

21 серпня суд Генуї змінив Маркову запобіжний захід і перевів його з в'язниці під домашній арешт. Обов'язковою умовою було те, що за межами в'язниці Марков буде носити електронний браслет. Однак виявилося, що в Італії не вистачає пристроїв для всіх ув'язнених.

Посольство РФ в Італії звернулося до міністерства юстиції країни з проханням випустити Маркова під домашній арешт без браслета. 31 серпня Апеляційний суд Генуї відхилив це прохання і постановив, що Марков залишатиметься у в'язниці.

5 вересня екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Маркова звільнено з в'язниці

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування