Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свободівець" Янків: Я – викладач шахів, а не інструктор зі стрільби

Вівторок, 13 жовтня 2015, 16:19

Заступник голови ВО "Свобода" Ігор Янків спростовує, що він є майстром спорту і інструктором зі стрільби.

Про це він сказав "Українській правді", коментуючи відповідну інформацію депутата від БПП Сергія Лещенка.

За даними Лещенка, обшук у Янківа та ще двох екс-депутатів від "Свободи" напередодні проводили у справі про розстріли на Майдані 20 лютого 2014 року: нібито журналіст BBC помітив постріл із вікна номеру в готелі "Україна", де проживав тоді Янків.

При цьому Лещенко зазначив, що, "за словами джерел, колишній депутат Янків є майстром спорту й інструктором зі стрільби".

"Хочу передати пану Лещенку інформацію… Я був у свій час кандидатом у майстри спорту з шахів. Більше 15 років я працюю на кафедрі Львівського державного університету фізичної культури і викладаю шахи", - сказав Янків і зазначив, що його випускниці здобували призи.

"Жодного відношення, – крім того, що наша кафедра називається "Стрільби та технічних видів спорту", – до стрільби я не маю", - запевнив представник "Свободи". Він уточнив, що крім стрільби на кафедрі є напрямок шахів, велоспорту, п’ятиборств.

"Я є там викладачем із шахів. Я був шахістом і тренером із шахів...", - наголосив Янків.

Що ж до обшуку, який провели за місцем його прописки у Львові, то Янків підтвердив, що – згідно з ухвалою суду – його проводили у справі щодо розстрілу людей на Майдані Незалежності у Києві 20 лютого 2014 року, і підставою став сюжет BBC.

За словами Янківа, того ранку він був внизу, у фойє готелю "Україна", де організовував польовий шпиталь для поранених протестувальників, а не у своєму номері.

"Я був зі своїми побратимами внизу, організовували шпиталь і можливість транспортування поранених… Там було близько 10 депутатів-"свободівців", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...