Журналісти оприлюднили зарплати і ціни автомобілів співробітників СБУ

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 16:00

Співробітники Служби безпеки при скромних офіційних зарплатах користуються автомобілями вартістю від 30 до 100 тисяч доларів.

Про це йдеться в сюжеті-розслідуванні програми "Схеми".

Журналісти звернули увагу, що працівники СБУ пересуваються на коштовних автомобілях.

Зарплати в головному управлінні СБУ в Києві та Київській області варіюються від 4 до 16 000 гривень, йдеться в розслідуванні. При цьому деякі співробітники спецслужби щоранку приїжджають на роботу на автомобілях вартістю від 30 до 100 тисяч доларів.

 

Зокрема перший заступник голови СБУ, начальник головного управління у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю центрального управління СБУ Віктор Трепак їздить на роботу на Toyota Land Cruiser Prado.

Журналісти поцікавилися декларацією Трепака, але він виявився єдиним в управлінні СБУ, хто не оприлюднив власні статки на офіційному сайті. Декларація з'явилася майже через тиждень після запиту журналістів. У документі вказано, що Toyota Land Cruiser знаходиться у власності родини Трепака, йдеться в сюжеті.

Начальник головного управління СБУ в Києві та Київській області Михайло Глуговський запевняв журналістів, що у його відомства немає парковки біля будівлі. Водночас журналісти з'ясували, що в розпорядженні співробітників СБУ є відразу кілька парковок, на яких чимало машин класу "люкс".

За словами Глуговського, за останні 3 місяці за підозрою в корупції було затримано 25 офіцерів СБУ і процес очищення відомства від корупції триває.

Як відомо, під час зйомок авто біля головного управління СБУ в Києві області на знімальну групу силовики вчинили напад.

"Голова служби Василь Грицак публічно пообіцяв свою допомогу в ідентифікації оперативних співробітників задля їхньої безпеки, проте – нічого не зробив", - зазначив Ткач.

"Ми надіслали офіційний запит до СБУ з проханням допомогти ідентифікувати героїв сюжету. Проте, відповідь від СБУ прийшла тоді, коли в сюжет технічно неможливо внести будь-які зміни", - додав він.

Водночас Служба безпеки намагалася зашкодити виходу в ефір сюжету.

"Наша редакція вважає такі дії СБУ новою спробою тиску на журналістів, а посилання на потенційну приналежність зафіксованих людей до учасників АТО – зухвалою спробою прикрити небажання викривати корупціонерів у власних лавах", - зазначив Ткач.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News