Держдума дозволила арешт депутата, який не підтримав анексію Криму

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 17:23

Держдума РФ у п'ятницю дала згоду на арешт депутата від "Справедливої Росії" Іллі Пономарьова, обвинуваченого в пособництві в розтраті $750 тисяч фонду "Сколково".

За це рішення проголосували 417 депутатів, троє були проти, ніхто не утримався. Рішення було прийнято після доповіді в. о. генпрокурора Володимира Малиновського, повідомляє "Інтерфакс".

Як заявила агентству адвокат Пономарьова Марія Баст, захист подасть скаргу на це рішення Держдуми.

За її словами, Пономарьов направив на адресу Держдуми офіційний лист, яким делегував повноваження адвоката висловити свою позицію у засіданні думи 16 жовтня, але йому було відмовлено.

"Як можна було обговорювати питання, не давши слово самому Пономарьову, не запросивши на засідання хоча б його захист? Сьогодні депутати почули позицію лише однієї сторони, а значить, процедура суперечить принципам демократичного суспільства і правової держави, тобто є нелегітимною", – вважає адвокат.

Раніше профільний думський комітет рекомендував депутатам одноголосно погодитися з обранням щодо Пономарьова запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

8 жовтня Верховний суд РФ визнав законною відмову у розгляді скарги Пономарьова на позбавлення його недоторканності та порушення стосовно нього кримінальної справи.

У квітні Держдума позбавила Пономарьова депутатської недоторканності і дала згоду на порушення проти нього кримінальної справи. Басманний суд Москви 17 липня санкціонував заочний арешт депутата у справі про розтрату. Пізніше Мосміськсуд визнав це рішення законним.

Звинувачення в пособництві у розтраті $750 тисяч доларів фонду "Сколково" слідство заочно пред'явило Пономарьову в кінці червня. Він був оголошений в міжнародний розшук.

Другий фігурант справи, віце-президент "Сколкова" Олексій Бельтюков, також оголошено в міжнародний розшук і заочно заарештований.

Як відомо, Пономарьов був єдиним депутатом Держдуми, який проголосував проти анексії Криму Росією.

Наразі він живе у США.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування