Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати Держдуми, які не голосували за анексію Криму, пояснили свою позицію

П'ятниця, 21 березня 2014, 13:41

Депутати Державної думи РФ, які не голосували за анексію Криму Росією, виклали свою позицію. Одного з них хочуть позбавити мандата.

З такою ініціативою виступає партія Володимира Жириновського ЛДПР.

Як повідомляється на сайті партії 7 квітня "ЛДПР внесе на розгляд Держдуми подання про визнання втраченими повноважень депутата Іллю Пономарьова, оскільки він виступив проти інтересів держави, пішов на поводу у нацистів, охочих розколоти країну".

"Таким депутатам не місце в російському парламенті. Решту депутатів, які утрималися при голосуванні, необхідно попередити про їхню неповну відповідність політичному статусу", - йдеться в повідомленні партії.

Сам Ілля Пономарьов на своїй сторінці Вконтакте пояснив свою позицію таким чином:

 Фото зі сторінки Пономарьова в Twitter

"Сьогодні Росія зробила велику помилку, яка може стати трагічною для братніх народів - російського і українського, а також для всієї ідеї слов'янської єдності, та й що там говорити - для всієї системи світових взаємин".

При цьому Пономарьов не ставить під сумнів легітимність так званого "референдуму" в Криму і те, що Крим повинен бути у складі РФ.

"Для мене немає жодних сумнівів в устремлінні більшості жителів Криму і більшості жителів Росії. Крим - російський, і по справедливості повинен знаходитися у складі РФ", - написав він.

Пономарьов вважає, що "необхідно було визнати незалежність Криму, а після цього трохи почекати, доки вщухнуть пристрасті, і всі переконаються, що це не агресія Росії, а справедливий, вільний і усвідомлений вибір, після чого можна було б здійснювати наступний крок".

Ще один депутат Держдуми Дмитро Гудков, який був на засіданні Держдуми, але не голосував за анексію Криму заявив:

Дмитро Гудков

Фото: dgudkov.livejournal.com  

"Звичайно, якби не низка обставин, то я хотів би бачити Крим у складі Росії. Але не голосував" за "і навіть брав участь у марші миру і свободи".

Він пояснив, що референдум в Криму не може вважатися легітимним, тому що Україна - унітарна держава.

"Це означає, що з точки зору міжнародного права і Конституції України референдум можна проводити в рамках держави, а не окремого регіону", - написав Гудков у своєму блозі в Живому Журналі.

Гудков також нагадав, що Росія є гарантом суверенітету України згідно з Будапештським меморандумом .

"Приєднання Криму - це втрата України, в якій неминуче почнуть рости антиросійські настрої. Це геополітичне поразку в довгостроковій перспективі", - написав він.

Водночас депутат заявив, що не голосував проти, оскільки "політик залежить від громадської думки", а також "з поваги до жителів Криму, які щиро люблять Росію і хочуть жити в нашій країні".

У четвер Держдума ратифікувала "Договір між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення в складі Російської Федерації нових суб'єктів" .

За проголосували 443 депутати (з 450 можливих), один - проти, 6 не голосували.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування