Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков: Набір до спецназу поліції КОРД стартує 27 жовтня

Субота, 17 жовтня 2015, 11:45

Конкурсний набір до спецназу поліції КОРД (Корпус Оперативно-Раптової Дії) буде оголошено 27 жовтня.

Про це 17 жовтня у своєму блозі на Українській правді повідомив глава МВС Арсен Аваков. 

"На першому етапі документи на конкурс мають право подати бійці добровольчих батальйонів особливого призначення МВС, бійці спецпідрозділів "Сокіл", "Грифон", міліції особливого призначення, патрульні поліцейські", - повідомив Аваков. 

Він також зазначив, що базовий набір вимог до кандидатів у КОРД - "жорсткі базові вимоги, випробування в тренувальному таборі, тести на психо-фізичну морально-етичну адекватність, відданість Україні та принципам нової української поліції, Люстраційному спецперевірка".

"Другим етапом, з невеликим інтервалом, буде відкритий прийом конкурсних заявок для всіх бажаючих спробувати пройти цей нелегкий відбір. Ми вітаємо і особливо виділяємо кандидатів, що мають за плечима реальний досвід бойових і спеціальних дій - будемо раді бачити їх на конкурсі", - додав глава МВС.

Міністр нагадав, що 16 жовтня завершився перший етап цієї створення КОРДу.

"Закінчено перший тренінг, який проводили інструктора спецназу США для інструкторів майбутнього спецпідрозділу КОРД. За фактом декількох тижнів підготовки та інтенсивних двотижневих спільних з американськими фахівцями тренінгів ми підготували інструкторів, які займатимуться процесом конкурсного відбору та наступною підготовкою спецназу поліції", - зазначив глава МВС

Фото МВС

Як відомо, раніше глава МВС повідомляв, що американські інструктори приїдуть в Україну 30 вересня,  аби разом з українськими колегами готувати тренерів для КОРДу.

"КОРД - аналог американського спецпідрозділу SWAT. У КОРДі буде 3 частини - громадської безпеки, штурмових дій в особливих ситуаціях і "спецназ у спецназі", - зазначав Аваков. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування