Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: У суботу почнемо відведення озброєння калібром менше 100 мм

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 21:47

Президент України Петро Порошенко заявляє, що українська сторона починає відведення озброєння калібром менше 100 мм з лінії зіткнення сторін на Донбасі.

Про це він заявив журналістам за підсумками зустрічі лідерів глав країн "Нормандської четвірки" в п'ятницю.

"Головним результатом цієї зустрічі було кілька ключових важливих рішень. Рішення перше - ми починаємо відведення легкого озброєння, починаємо це буквально на наступний день, чітко обговорили процедуру", - заявив Порошенко.

За його словами, лідери країн "Нормандського формату" на переговорах у п'ятницю в Парижі домовилися, що відведення легких озброєнь повинно відбуватися 41 добу.

"Ми провели переговори щодо етапності відводу легких озброєнь, визначили, що відповідно до домовленостей він триватиме 41 добу, будуть етапи проміжних перевірок, які забезпечать безперешкодне і стовідсоткове виконання домовленостей", - сказав президент.

Порошенко додав, що мова йде не лише про артилерію калібром менше 100 мм, мова йде про танки і про міномети.

"Відведення почнеться із завтрашнього дня. Зараз залишилося передати координати, список тих озброєнь, яке буде відводитися. Всі технічні питання, включаючи координацію з ОБСЄ, вже завершені", - підкреслив президент України.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування