У податковій розповіли, чому воюють з IT-компаніями

Середа, 21 жовтня 2015, 12:29

Перший заступник голови Фіскальної служби Сергій Білан стверджує, що його відомство бореться лише проти тих IT-компаній, які займаються відмиванням коштів.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи останні обшуки.

"Встановлено, що з метою отримання неправомірної вигоди організатори даних махінацій створили схему до якої залучили велику кількість підприємств, зокрема, так званих "буферних". Проте далі по ланцюгу кошти перераховувались на рахунки підприємств, які мають ознаки фіктивності із підставними директорами, та знімалися готівкою", – запевнив він.

Крім того, за даними Білана, підприємці закуповують програмне забезпечення за начебто завищеними у тисячі разів цінами, завдяки чому формують фіктивний податковий кредит на мільйони гривень.

"І подібні схеми зустрічаються досить часто. Але таку діяльність ми будемо припиняти", – додав він.

Проведено обшуки у однієї з IT-компаній, посадові особи якої підозрюються у тому, що під приводом псевдорозміщення на рі...

Posted by Сергій Білан on Tuesday, October 20, 2015

Білан запевнив, що "ні про який тиск на компанії, які працюють прозоро та у правовому полі, не йдеться".

"Але ми будемо системно вести роботу з метою недопущення виведення валюти за кордон. Адже бюджет несе серйозні втрати внаслідок осідання коштів від діяльності IT- компаній-розробників програмних продуктів на рахунках офшорних компаній. Доходи таких підприємств не потрапляють на територію України, а залишаються у іноземних юрисдикціях з пільговою системою оподаткування", – заявив податківець.

Також він поскаржився на те, що виробники програмного забезпечення отримують замовлення з-за кордону і значну оплату за них у іноземній валюті, а офіційно декларують мізерну зарплату.

"Робота у даному напрямку носить системний характер та направлена на виведення з тіні коштів, задіяних у віртуальному ринку", – запевнив він.

Як відомо, у вівторок стало відбулися чергові обшуки податкової у IT-компанії в Києві – цього разу у виробника ігор Lucky Labs. За даними джерел, податківці шукали там інформацію про діяльність компанії "Форекс тренд".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News