Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко запевняє, що зробить все для чесних виборів

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 14:10

Президент України Петро Порошенко обіцяє міжнародним спостерігачам, що зробить все можливе, щоб місцеві вибори 25 жовтня пройшли відповідно до міжнародних стандартів.

Про це заявив на зустрічі з керівниками моніторингових міжнародних місій зі спостереження за місцевими виборами в п'ятницю в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив важливість забезпечення вільного і неупередженого волевиявлення українських громадян на цих виборах.

"Дуже важливо, щоб це сталося після того, як президентські і парламентські вибори в травні та жовтні минулого року відповідали найвищим стандартам. Я зроблю все для того, щоб і місцеві вибори також пройшли з дотриманням тих самих норм і критеріїв", - сказав президент.

"Цього разу ми прийняли рішення запросити, і дуже раді такому високому рівню представництва, адже понад 1,5 тис. міжнародних спостерігачів беруть участь у спостереженні за виборами і вони представляють 14 країн і 14 міжнародних урядових і неурядових організацій", - сказав він.

Також Порошенко висловив надію на перезавантаження місцевих органів влади після проведення місцевих виборів в країні.

"У нас є дуже важлива характеристика демократичності виборчого процесу: ніхто вам за день до виборів не скаже, хто буде обраний. Неможливо зараз передбачити, і я думаю, що це набагато краще, ніж коли в тоталітарних країнах вже без виборів можна передбачити, хто в результаті цих псевдовиборах може або отримає відповідні владні повноваження", - пояснив Порошенко.

При цьому президент висловив надію, що сили, які прагнуть до дестабілізації ситуації всередині держави, не отримають підтримки громадян на місцевих виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування