Міліція перевіряє бездіяльність виборчкому у Маріуполі

Неділя, 25 жовтня 2015, 17:52

Міліція розпочала перевірку щодо звернення голови ЦВК з приводу бездіяльності Маріупольської міської виборчої комісії.

Про це повідомили в управлінні МВС в Донецькій області. 

"25 жовтня з МВС до обласного главку міліції Донеччини надійшов лист зі зверненням голови ЦВК Михайла Охендовського про вжиття заходів щодо триваючої бездіяльності Маріупольської міської комісії Донецької області, яка полягає в неотриманні цією виборчою комісією станом на 1 годину 25 жовтня 2015 року виготовлених на її замовлення виборчих бюлетенів з виборів депутатів Маріупольської міської ради та Маріупольського міського голови для голосування на місцевих виборах", - йдеться у повідомленні.

"На думку голови ЦВК України, у діях окремих членів Маріупольської міської територіальної виборчої комісії можуть мати місце ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 157 КК (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача)", - нагадали в МВС.

"Звернення внесено в журнал Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події ГУМВС України в Донецькій області. Розпочато відповідну перевірку", - додали в міліції. 

Як відомо, раніше глава ЦВК заявив, що ЦВК встановила факт порушення з боку міської виборчої комісії.

"Склад цієї комісії становлять 16 осіб, 11 з них вчора протиправно відмовилися приймати виборчі бюлетені у поліграіічного підприємства. Відмова спричинила неможливість передачі бюлетенів до дільниць. Ці 11 осіб взяли на себе відповідальність за порушення конституційних прав громадян - майже 300  тис, які можуть голосувати", - зазначив Охендовський. 

Також глава ЦВК заявив, що голосування у Маріуполі та Красноармійську (Донецька обл.) ще може відбутися протягом 25 жовтня, і навіть якщо бюлетені будуть прийняті членами міського виборчкому і дільниці відкриються о 18:00, вибори можуть бути визнані такими, що відбулися. 

Президент Петро Порошенко заявив, що чекає від Верховної Ради змін до законодавства, які дозволять провести вибори в Маріуполі, які так і не розпочалися 25 жовтня.

Ввечері 25 жовтня за підсумком засідання ЦВК зобов'язала Красноармійську міську територіальну виборчу комісію негайно передати бюлетені на виборчі дільниці і розпочати голосування у місті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News