Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В МВС розповіли про зіпсовані вибори на Донеччині

Неділя, 25 жовтня 2015, 20:53

25 жовтня в Донецькій області не розпочали свою роботу 235 дільничних виборчих комісій: 205 - в Маріуполі, 30 - в Красноармійську.

Про це увечері 25 жовтня повідомив глава облуправління МВС Донецької області В'ячеслав Аброськін.

За його даними, у Красноармійську передача виборчих бюлетенів від територіальної виборчої комісії дільничним виборчим комісіям не відбулася.

"За словами глави Красноармійської міської виборчої комісії Олега Смаля, у нього пропала печатка комісії", - зазначив Аброськін.

Він додав, що за організацію виборчого процесу з виборів депутатів місцевих рад, а також селищних, сільських та міських голів відповідають виборчі комісії різного рівня: 180 ТВК і 839 ДВК.

По області охорону громадського порядку на території виборчих дільниць, за межами приміщень для голосувань, як передбачає чинне законодавство, здійснювали 846 правоохоронців.

Грубих порушень громадського порядку не зафіксовано.

Станом на 20.00, до органів внутрішніх справ Донецької області надійшли 67 заяв і повідомлень, пов'язаних з порушеннями виборчого законодавства: Маріуполь (17), Димитров (2), Добропілля (2), Дружківка (3), Костянтинівка (5), Красноармійськ ( 4), Краматорськ (16), Селидове (1), Слов'янськ (7).

"За заявникам: політичні партії (7), члени виборчих комісій, спостерігачі та громадяни (60). За 3 зверненням (Краматорськ) внесено дані в ЕРДР за ч.1 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня) та ч.1 ст.160 КК України (підкуп виборців) ", - зазначив Аброськін.

За весь період виборчого процесу зареєстровано 316 повідомлень, пов'язаних з порушеннями виборчого законодавства.

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що чекає від Верховної Ради змін до законодавства, які дозволять провести вибори в Маріуполі, які так і не розпочалися 25 жовтня.

Глава ЦВК Михайло Охендовський заявив, що голосування у Маріуполі та Красноармійську (Донецька обл.) ще може відбутися протягом 25 жовтня, і навіть якщо бюлетені будуть прийняті членами міського виборчкому і дільниці відкриються о 18:00, вибори можуть бути визнані такими, що відбулися. 

Ввечері 25 жовтня за підсумком засідання ЦВК зобов'язала Красноармійську міську територіальну виборчу комісію негайно передати бюлетені на виборчі дільниці і розпочати голосування у місті.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...