Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Карпюк розповів, як хотів покінчити з життям після тортур в РФ

Субота, 3 жовтня 2015, 12:22

Українець Микола Карпюк, затриманий спецслужбами РФ, незаконно вивезений в РФ і утримуваний в СІЗО, розповів про свої наміри покінчити з собою після тортур.

Про це йдеться у листі Карпюка в Європейський суд з прав людини, пише ZN.UA.

За словами Карпюка, за допомогою тортур з небо вибили потрібні російським спецслужбам покази для подальшого фабрикування справи.

"Я розумів, що обмовив багатьох людей, своїх друзів, товаришів. Коли я потрапив до камери, я знайшов іржавий цвях, заточив його об стіну і хотів порізати собі горло. Я розумів, що вийти з ситуації, що склалася можу, лише позбавивши себе життя. Але в камері була непомітна відеокамера. До мене увірвалися конвоїри, які стежили за мною і забрали цвях, обшукали камеру і довго ще стежили за моїми діями", - зазначає Карпюк у своєму зверненні до ЄСПЛ.

Також Карпюк зазначив, що його "лжесвідчення проти багатьох людей" - "не через злий намір, а в ім'я захисту сина і дружини".

Як відомо, 21 березня 2014 року лідер УНСО Карпюк був затриманий в Чернігівській області російськими спецслужбами, звідти вивезений до Росії. 

Карпюка звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 209 КК РФ (керівництво й участь у банді), п.п. "в, з, н" ст. 102 КК РСФСР (убивство двох і більш осіб у зв'язку з виконанням ними свого службового боргу), ч. 2 ст. 15, п.п. "в, з, н" ст. 102 КК РСФСР (замах на вбивство двох і більше осіб у зв'язку з виконанням ними свого службового обов’язку).

За версією російського слідства, серед цілей "УНА-УНСО" була "протидія російській владі в будь-якій формі й знищення громадян Російської Федерації російської національності", і до її складу увійшли в різний час громадяни України Микола Карпюк, Станіслав Клих, Олександр Малофеєв, Олександр Музичко й інші особи.

СК РФ стверджує, що слідство зібрало достатню доказову базу, й справу у відношенні Карпюка й Клиха із затвердженим звинувачувальним висновком було спрямовано до суду для розгляду по суті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування