Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Корбана затримала СБУ - Філатов

Субота, 31 жовтня 2015, 08:50

Кандидат у мери Києва, член партії "Укроп" і найближчий соратник олігарха Ігоря Коломойського Геннадій Корбан затриманий СБУ.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив його однопартієць, кандидат в мери Дніпропетровська Борис Філатов.

"У членів партії масові обшуки. По офісам, партнерам. Корбана затримало СБУ і відвезли в невідомому напрямку", - пише Філатов.

У членов партии массовые обыска.По офисам, партнерам.Корбана задержало СБУ и увезлотв неизвестном направлении

Posted by Borys Filatov on 30 октября 2015 г.
Біля квартири Корбана. Фото прес-служби УКРОПа
 

Згодом Філатов додав, що під час обшуків "виламують двері, не пускають адвокатів, блокують народних депутатів". 

У свою чергу у прес-службі партії "Укроп" заявили: обшуки пройшли в будинку лідера партії Геннадія Корбана і його хворих батьків, а також вдома у голови правління "Фонду оборони країни" Павла Хазана. 

"Рано-вранці правоохоронці зламали двері і провели обшук в офісі фонду. Геннадія Корбана затримано. У партії це назвали політичними репресіями", - йдеться у повідомленні "Укропу".

Як відомо, Геннадій Корбан пов'язаний зі справою про зникнення Олександра Величко - директора департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради.

25 лютого близько 12:00 Величко повідомив, що його викликав до себе заступник дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського Геннадій Корбан. Після прибуття Величко в обладміністрацію зв'язок з ним пропав.

Пізніше в інтернеті з'явилося відеозвернення Величко, на якому він звинувачує Корбана у своєму викраденні. Однак існує й інше відео, на якому Величко каже, що влаштував своє викрадення сам.

27 листопада 2014 повідомлялося, що Корбана допитали в ГПУ по трьох справах, одна з яких стосується конфлікту з главою Держземагентства Сергієм Рудиком, дві інших - з дніпропетровським прокурором Романом Федиком.

Навесні 2015 року Корбан заявив, що має намір балотуватися в депутати Верховної Ради.

"В АП мені запропонували обмін: якщо я припиняю критикувати владу, якщо я віддаю товаришів по боротьбі, якщо я тимчасово виїжджаю з України - проти мене особисто закривають кримінальні справи і я зможу спокійно "вирішувати питання". Ті самі кримінальні справи, де мене фактично звинувачують в тому, що я боровся з корупціонерами, сепаратистами і зрадниками України з перевищенням своїх повноважень", - заявив Корбан.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування