На рахунках банка Януковича заарештовано понад 2,4 мільярди

Субота, 31 жовтня 2015, 16:27

Слідчі ГСУ МВС заарештували понад 2,6 млрд гривень на депозитних рахунках фізичних та юридичних осіб у "Всеукраїнському банку розвитку", який належить Олександру Януковичу.

Про це "Економічні правді" повідомили у прес-службі МВС.

"ГСУ МВС здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні у відношенні службових осіб ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" за часиною 2 статті 364 та частиною 2 статті 209 КК України", - повідомили у МВС.

Як наголошується, в ході досудового слідства встановлено, що службові особи "ВБР" в період 2012-2014 років незаконно видали кредити держпідприємствам за завищеними відсотковими ставками, а отримані злочинні доходи легалізували шляхом розміщення на депозитних рахунках власника банку, працівників банку "ВБР" та інших юридичних осіб.

"Слідчими ГСУ МВС проведений обшук в ПАТ "ВБР" та накладений арешт на депозитні рахунки фізичних та юридичних осіб на суму понад 2,6 млрд гривень (з яких 12 млн гривень належать особисто Олександру Януковичу)", - йдеться у повідомленні.

"За наявними у слідства даними у листопаді 2015 року заплановано початок ліквідаційної процедури "ВБР", у результаті якої депозитні кошти могли бути повернуті Януковичу та підконтрольним йому фізичним особам", - зазначили у МВС.

Нагадаємо, у вересні 2014 року НБУ визнав "Всеукраїнський банк розвитку" Олександра Януковича проблемним, а в листопаді - неплатоспроможним.

В свою чергу, Фонд гарантування вкладів запровадив тимчасову адміністрацію в банку, акції якого арештовані в рамках кримінальної справи проти Олександра Януковича.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування