СБУ: Під прикриттям благодійного фонду фінансувалася приватна армія

Субота, 31 жовтня 2015, 18:19

У Дніпропетровську через нібито благодійний фонд з допомоги бійцям АТО та незаконні оборудки фінансувалася приватна армія.

Про це на брифінгу 31 жовтня заявила речниця СБУ Олена Гітлянська, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"В офісах нібито благодійних фондів було вилучено багато зброї. Ми бачимо, що також через цей благодійний фонд, а також за допомогою інших незаконних операцій, фінансувалася фактично приватна армія, яка формально називалася особистою охороною ... Не плутайте з добровольчими батальйонами", - заявила речниця СБУ.

"Це - саме фінансування приватної армії, яка незаконно володіла зброєю, не мали жодних юридичних підстав, яка існувала в цій організації", - додала вона.

У свою чергу помічник Генпрокурора Владислав Куценко повідомив, що члени організованого злочинного угруповання, щодо якої проводиться спецоперація, використовуючи статус волонтерських організацій та громадських діячів сприяли провезення контрабанди.

"Фактично, прикрившись прапором патріотів, відбувалися тяжкі злочини: незаконно відбиралися гроші, які були зібрані для допомоги наших солдатів ... кришувалася контрабанда. Під прикриттям нібито волонтерів і нібито громадських активістів, які наділи на себе військову форму і встали на окремі блокпости, провозилася контрабанда. Фактично, озброєні бойовики кришували цю контрабанду", - заявив він.

За словами Куценка, усі ці незаконні дії "були об'єднані одним злочинним умислом" і як у будь-якому ОЗУ, "були організатори, виконавці, всі ролі були розписані".э

Як відомо, 31 жовтня у прес-службі партії "Укроп" заявили: обшуки пройшли в будинку лідера партії Геннадія Корбана і його хворих батьків, а також вдома у голови правління "Фонду оборони країни" Павла Хазана. 

"Рано-вранці правоохоронці зламали двері і провели обшук в офісі фонду. Геннадія Корбана затримано. У партії це назвали політичними репресіями", - йдеться у повідомленні "Укропу".

Згодом в ГПУ та СБУ повідомили: основні статті кримінального кодексу України, за якими проводиться спільна спецоперація ГПУ та СБУ 31 жовтня - 255, 191 (розкрадання майна) та 349 (пов'язана з викраденням людей), ГПУ вивчає причетність затриманого кандидата у мери Києва Геннадія Корбана до керівництва організованою злочинною організацією. 

Речниця СБУ Олена Гітлянська заявила: "Є факти використання фонду, який був створений для допомоги бійцям АТО, куди українці здавали гроші для допомоги бійцям".

"Встановлено, що з цього фонду було викрадено близько 40 млн гривень. Вони були використані на придбання коштовних речей, автомобілів", - повідомила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News