Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У зоні АТО затриманий агент ГРУ Росії з великим арсеналом зброї

Неділя, 4 жовтня 2015, 01:15

Співробітники СБУ затримали в одному з сіл Попаснянського району Луганської області інформатора бойовиків - пенсіонера правоохоронних органів.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Чоловік "працював" на представників ГРУ Генштабу Міноборони Росії, які оформлені "радниками" одного з незаконних збройних формувань терористів в окупованому Стаханові.

Він інформував кураторів про чисельність, дислокацію, озброєння, переміщення військової техніки та підрозділів ЗСУ уздовж лінії розмежування.

"Агент терористів використовував посвідчення чинного офіцера міліції, завдяки чому привертав місцевих жителів для збору інформації начебто в інтересах правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні.

Як встановили співробітники спецслужб, за вказівкою Росії, затриманий повинен був налагодити канал постачання зброї та вибухівки з окупованої території для організації терактів у населених пунктах.

Під час обшуків у інформатора виявлено арсенал зброї та значну суму коштів у вітчизняній та іноземній валюті.

"Він зберігав у себе бойовий пістолет ТТ, два Макарова, автомат, два карабіни і сім рушниць, більше 1,3 тисячі набоїв різного калібру, детонатори для гранат, а також професійні оптичні пристрої, ящик військових димових шашок тощо", - зазначили в СБУ.

За даним фактом відкрито кримінальну справу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до злочину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування