Близький до Яценюка мільярдер отримав найбільшу площу під duty free у Борисполі

Неділя, 4 жовтня 2015, 17:19

Компанія "БФ энд ГБ Тревел Ритейл", яку пов’язують з Леонідом Юрушевим минулого року виграла контракт на 10 років за яким вона буде орендувати площі в аеропорті "Бориспіль".

Про це йдеться у сюжеті "Схеми".

Як зазначається, саме ця компанія орендуватиме площу під магазини без митної торгівлі "duty free".

"На конкурс у 2014 році подавалося п’ять компаній. Серед них і один із лідерів швейцарська компанія "Dufry", але умови були прописані так, що жодна іноземна фірма не мала шансу, в тому числі була норма про досвід роботи в Україні", - йдеться у сюжеті.

У зв’язку з цим, швейцарцям не вдалося виграти даний конкурс.

У результаті, компанія "БФ энд ГБ Тревел Ритейл", яка була зареєстрована у Бориспільському районі на Київщині із кіпрськими власниками стала однією із фірм переможниць конкурсу.

Згідно із сюжетом, саме вона отримала найбільшу територію оренди в аеропорту - 2 050 м квадратних. Ще 750 метрів квадратних за традицією отримало ТОВ "Київріанта".

Як зазначається у сюжеті, саме завдяки зв’язкам з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком та екс-міністром Мінінфраструктури Максимом Бурбаком мільярдер отримав площу в "Борисполі".

За даними ЗМІ, пов'язують Юрушева з Яценюком й інші "ниточки". Наприклад, саме в період, коли Яценюк керував Нацбанком України (2004), Юрушеву вдалося накопичити стартовий капітал для створення банку "Форум".

В 2009-му, напередодні президентських виборів, кандидат на пост глави держави від "Фронту змін" Арсеній Яценюк, згідно з даними НБУ, відкрив рахунок свого виборчого фонду саме в банку "Форум". І, як стверджували політологи, саме Леонід Юрушев був основним спонсором передвиборної кампанії кандидата.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування