Суд відпустив двох "свободівців" під "нічний" домашній арешт

Понеділок, 5 жовтня 2015, 23:18

Апеляційний суд Києва змінив 16-річному активісту ВО "Свобода" Олексію Логвіну, затриманому у справі щодо сутичок біля Верховної Ради, запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт у нічний час.

Про це на Facebook повідомив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Неповнолітньому Олексію Логвіну суд змінив запобіжний захід на домашній арешт (нічний час)! Цікаво, що суд доручив звільнити з-під варти Олексія негайно, а охорона не може вже хвилин 20 відкрити замок клітки", - написав він.

Пізніше Тягнибок повідомив, що з-під арешту звільнили ще одного "свободівця" Марка Мельничука, якому також за апеляцією призначили міру запобіжного заходу – "домашній арешт на нічний час".

Як і Олексія Логвина, Марка Мельничука звільнили з-під варти в залі суду і змінили запобіжний захід на домашній арешт (нічний).Свободу Захисникам Конституції!Слава Україні!

Posted by Олег Тягнибок on 5 жовтня 2015 р.


Наприкінці вересня Тягнибок заявляв про обшуки у трьох активістів ВО "Свобода" Олексія Логвіна та Віктора Бурлика в Хмельницькому, а також Марка Мельничука у Львові у зв'язку з подіями біля ВР 31 серпня.

Як відомо, 31 серпня під Верховною Радою після ухвалення в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації почалися сутички між мітингувальниками і співробітниками правоохоронних органів.

Агресивно налаштовані учасники мітингу почали штурмувати будівлю парламенту, кидати бруківку, димові шашки. Також у силовиків полетіла бойова граната. Від поранень загинули четверо бійців Нацгвардії. Ще близько 150 осіб постраждали.

Того ж дня було затримано екс-бійця спецбатальйону МВС "Січ" Ігоря Гуменюка за підозрою в тому, що він кинув бойову гранату у правоохоронців.

2 вересня Печерський райсуд Києва обрав Гуменюку запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці. 

У рамках розслідування кримінального провадження Головне слідче управління МВС викликає на допит близько 30 людей, серед яких лідери та члени партії ВО "Свобода".

ВО "Свобода" звинувачення в організації заворушень відкидає і називає справи проти своїх активістів політичним замовленням.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування