Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кличка відхрестилися від кафе в Будинку профспілок: самі проти

Четвер, 12 листопада 2015, 15:10

Київська влада виступає проти відкриття у нереставрованому Будинку профспілок кафе, та вимагає знести незаконно надбудовані поверхи.

Про це в коментарі "Українскій правді" розповів директор Департаменту міського благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець.

За його словами, київська влада не може повпливати на профспілки, які вирішили відкрити кафе в пошкодженому пожежею Будинку профспілок на Майдані.

"Вони не мусили отримувати у нас дозволів на відкриття. Вони могли це зробити самі. Єдиний дозвіл, який вони у нас просили, це дозвіл на розміщення рекламних вивісок. Але київська влада відмовила їм в узаконенні цих рекламних вивісок", - розповів чиновник.

За його словами, крім того, Департамент підприємництва та промисловості спрямував в Дерархбудінспекцію лист з метою відпрацювання питань щодо правомірності проведення реконструкції та розміщення закладу ресторанног господарства у Будинку профспілок. Він зараз не реконструйований, а розміщатись в такому приміщенні ресторан є неправильним. Тільки ДАБІ може це заборонити, і ми написали лист", - повідомив Білоцерковець.

За його словами, мер Києва Віталій Кличко написав лист керівництву Будинку профспілок щодо аморальності їхніх дій.

Білоцерківець також повідомив, що суд за позовом КМДА до керівництва профспілок з вимогою демонтувати незаконно надбудовані поверхи на будівлі на Хрещатику вийшов на фінальну стадію.

"Там якраз вони мусили отримати у КМДА дозволи на те, щоб добудувати ці поверхи, але ніяких дозволів не було. Ця надбудова повністю незаконна і має бути демонтована", - розповів чиновник.

Ввечері 12 листопада група народних депутатів прийшла пікетувати кафе, яке відкрилось у Будинку профспілок на Майдані.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування