Суд виправдав екс-голову правління "Укргазвидобування"

Четвер, 12 листопада 2015, 19:19

Суд визнав невинуватими і виправдав екс-голову правління держкомпанії "Укргазвидобування" Сергія Костюка та його екс-заступника Вадима Шленчака.

Про це йдеться в документі, текст якого мають "Українські новини".

Йдеться про справу щодо продажу у березні-квітні 2014 року за прямим контрактом, а не через біржовий аукціон, компанії "WOG Трейдинг" 18,21 тис. тонн скрапленого газу за заниженими цінами.

"Держобвинуваченням не доведено, у яких саме особистих інтересах діяли Костюк і Шленчак, яку і від кого саме вони одержали неправомірну вигоду при укладанні договору з "WOG Трейдинг" і доповнень до нього (у тому числі місця, часу і способу одержання неправомірної вигоди), чим підтверджується намір у її одержанні, які саме корисливі мотиви були в них при укладанні договору, що виключає наявність у їхніх діях складу інкримінованого злочину", - сказано в судовому документі.

Суд дійшов висновку, що оскільки Кабмын не встановив фіксованої ціни на скраплений газ, виготовлений "Укргазвидобуванням", цей факт спростовує доводи обвинувачення про нібито занижені ціни реалізації товару "WOG Трейдинг" і нанесенні тим самим збитків держкомпанії.

Також під час судового розгляду було встановлено, що на підставі діючого на той момент рішення Окружного адміністративного суду Києва від 19 лютого 2014 року, "Укргазвидобування" мала право продавати скраплений газ не на аукціонах, а по прямих контрактах.

Як відомо, 10 грудня 2014 року прокуратура Києва та Служба безпеки України затримали Костюка за підозрою у зловживанні службовим становищем, що спричинило збитки державі в розмірі 23 млн гривень.

11 грудня Печерський районний суд Києва відпустив його під заставу в розмірі 1,1 млн гривень.

Костюка було призначено керівникам "Укргазвидобування" 6 березня 2014 року та звільнено з цієї посади 24 червня 2015 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування