Клімкін: Україна виконує всі рекомендації з лібералізації візового режиму

П'ятниця, 13 листопада 2015, 09:25

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що Україна вже виконала третину рекомендацій Єврокомісії щодо виконання плану дій з лібералізації візового режиму.

Він нагадав, що 8 травня було опубліковано доповідь Європейської комісії щодо виконання Україною плану дій з лібералізації візового режиму, яка містить 54 рекомендації

"Станом на 12 листопада з 54 рекомендацій Європейської комісії повністю виконано 18 рекомендацій, у стані виконання перебувають 36, і в нас немає невиконаний рекомендацій, усі знаходяться в процесі виконання", - заявив він.

За словами Клімкіна, "на сьогодні ми виконали всі рекомендації і практично закрили блок управління кордонами".

"Для забезпечення блоку "безпека документів" нам необхідно врегулювати остаточно на законодавчому рівні питання первинної ідентифікації і видачі ID-карток – і це буде справжньою заміною сумнозвісних паспортів радянського зразка", - заявив він.

"На завершальній стадії перебувають виконання рекомендацій за блоком "міграція і притулок". Виконання цього блоку залежить від прийняття у другому читанні законів №3154, №3155 і №3159", - сказав голова МЗС.

Дуже важливим було ухвалення змін до трудового законодавства. Уряд найближчим часом прийме план заходів з реалізації національної стратегії у сфері прав людини, сказав Клімкін.

Критично важливі для ЄС були кроки парламенту з розмежування підслідності слідчих органів та прийняття закону про Державне бюро розслідувань України. Вирішальним було і ухвалення закону про Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, заявив міністр.

"Нам потрібно отримати остаточні висновки як Європейської комісії, так і GRECO (Group of States against Corruption - ред.), і щодо процедури вдосконалення арешту та конфіскації майна нам потрібні висновки не тільки Європейської комісії і GRECO, а й, звичайно, FATF (Financial Action Task Force)", - сказав він.

Клімкін наголосив, що для європейських партнерів важливо, яким чином буде запускатися робота Національного агентства з питань запобігання та протидії корупції, і процес створення в Україні спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Попередньо ми запланували на 24 листопада засідання старших посадових осіб з безвізового діалогу, де ми обговоримо наш прогрес з метою підготовки доповіді, яка має бути оприлюднена 15 грудня", - повідомив голова МЗС.

"Це буде шоста доповідь. І всі ми сподіваємося, що вона буде позитивною і дозволить нам розпочати процес практичної підготовки до отримання безвізового режиму", - сказав він

Для отримання позитивного результату необхідна координація всіх гілок влади, наголосив Клімкін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування