Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міжнародну антикорупційну місію пропонує створити Яценюк

Понеділок, 16 листопада 2015, 10:10

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пропонує створити Міжнародну антикорупційну місію, яка могла б порушувати провадження проти українських чиновників і за межами України.

Про це він заявив на міжнародній антикорупційній конференції в Києві у понеділок.

"Звертаюся до вас за підтримкою щодо необхідності створення в Україні на найближчих 2 роки постійно діючої Міжнародної антикорупційної місії", - заявив Яценюк.

"Нам необхідно, щоби наші партнери з Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки на постійній основі делегували сюди слідчих Федерального бюро розслідувань, слідчих правоохоронних органів окремих країн-членів ЄС, які би взяли на себе допомогу всім правоохоронним органам України в питанні організації боротьби з корупцією, допомогу в розслідуваннях тих фактів корупційних діянь, які з’являються у ЗМІ, у вигляді заяви представників різних правоохоронних органів", - додав він.

"І в тому випадку, якщо такі факти корупції проходять (не) в Україні, то ця Міжнародна антикорупційна місія, яка би представлялася представниками правоохоронних органів інших країн, мала би можливість порушити відповідні кримінальні провадження за межами України – адже корупція не має кордонів", - сказав прем’єр.

Тому "пропозиція наступна: звернутися до країн-членів ЄС і США (з ідеєю) заснувати на постійній основі міжнародну антикорупційну місію", сказав Яценюк.

"Надати цій антикорупційній місії на підставі спільних меморандумів, – а якщо необхідно, внести зміни до законодавства, – доступ до баз даних як Служби безпеки України, так і Національного антикорупційного агентства, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідування, Генеральної прокуратури", - заявив він.

"І дати можливість цій Міжнародній антикорупційній місії порушувати кримінальні провадження за фактами корупції за межами України – якщо такі корупційні правочини здійснюються українськими державними чиновниками за межами України, там, де є іноземні компанії, іноземна власність, іноземні рахунки", - заявив Яценюк.

За його словами, "це нам дасть можливість, у тому числі, уникнути тих проблем, які були в багатьох країнах-членах Європейського Союзу на першій стадії формування антикорупційних бюро", адже по окремих країнах перші директори антикорупційних бюро сиділи в тюрмі.

"Для того, щоб пройти цей етап ефективно, нам необхідна міжнародна підтримка, міжнародна підтримка як по антикорупційній місії, так і по збільшенню соціальних стандартів і розмірів заробітних плат для тих, хто в Україні бореться з корупцією, і для тих, хто в Україні здатний проводити реформи", - сказав Яценюк.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
19:02
Закон про мобілізацію, зміни до ПДР та перерахунок пенсій: що зміниться в Україні з 1 травня
19:00
Подолала 800 км у коробці: у США родина повернула кішку, яку випадково відправила поштою
18:50
У мережі з'явилося відео, як чоловіка силоміць заштовхують в бус. У ТЦК прокоментували
18:47
Росіяни завдали ударів по Харкову та району. Є поранена
18:45
фотоУ Євпаторії окупанти знищили унікальну мозаїку "Гуцульський танок"
18:41
"Армія відновлення": до суспільно корисних робіт залучили понад 118 тисяч українців
18:30
фотоУ Києві невідомі представилися "від Карася" і погрожували військовому Сергію Гнезділову
18:28
Як ветеранам знайти лікаря для безкоштовного протезування зубів: у НСЗУ створили дашборд
18:21
У діях ексгенерала СБУ Наумова виявили ознаки корупції на 33 мільйони
17:59
Коштів мало, програми недоступні: чи отримають житло ВПО з окупованих територій
Усі новини...