Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд ніяк не скасує амністію Сівковичу, Коряку, Федчуку і Мариненку - ГПУ

Вівторок, 17 листопада 2015, 11:10

У Генеральній прокуратурі заявляють, що судді зволікають із рішеннями, які дозволять притягнути до відповідальності осіб, винних у розгоні Євромайдану 30 листопада 2013 року.

Про це заявив начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк у Києві на прес-конференції, присвяченій результатам розслідувань цього епізоду.

"Слід відзначити наявність певних перешкод у розслідуванні цього провадження. Зокрема, колишньою владою ще в січні 2014 року було застосовано амністію щодо ряду осіб, які причетні до цих подій", - сказав він.

"З літа минулого року в Печерському суді (Києва) відбувається засідання – ніяк не завершиться – про те, щоб скасувати незаконне застосування амністії до Коряка, Федчука, Мариненка і Сівковича. Іще розгляд цих подань не завершений, на жаль", - поскаржився Горбатюк.

"Крім того, є незрозумілим те що в суд направлені звинувачувальні акти стосовно Попова та "беркутівців" – і суд відмовив в об’єднанні цих проваджень в одне провадження, з незрозумілих причин. Це теж, на мою думку, не буде сприяти належному розгляду, тому що потерпілим доведеться два, три, чотири рази приходити в суд – спочатку в один, потім в інший", - додав він.

Перед цим Горбатюк назвав ініціаторів і організаторів жорстокого розгону активістів Євромайдану 30 листопада 2013 року.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування