Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії повідомили про другий масований удар по Сирії

Середа, 18 листопада 2015, 17:36

Літаки російської авіагрупи в Сирії завдали в середу другого масованого удару по об'єктах "Ісламської держави" в сирійських провінціях Ракка, Дейр-Ез-Зор, Алеппо та Ідліб.

Про це заявив начальник головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил РФ генерал-полковник Андрій Картаполов, пишуть РИА Новости.

"Сьогодні о 5 ранку за московським часом ВПС Росії завдали другого масованого удару по збройних формуваннях терористів на території Сирії", - сказав Картаполов на брифінгу для журналістів.

Зокрема, згідно з інформацією, з 05.00 до 05.50 ескадрилья дальніх бомбардувальників Ту-22М3 завдала ударів по шести об'єктах "ІД" в провінціях Ракка і Дейр-Ез-Зор.

Цілями для поразки стали склади боєприпасів і озброєння, скупчення техніки, тренувальні табори бойовиків, а також майстерні з виробництва вибухівки.

"З 09.00 до 09.10 з території Російської Федерації стратегічні ракетоносці Ту-160 здійснили пуски 12 крилатих ракет повітряного базування по об'єктах ІДІЛ в провінціях Алеппо та Ідліб", - додав генерал-полковник.

За його словами, в результаті знищено три командних пункти, два склади озброєння і боєприпасів, польовий табір бойовиків.

"Буквально кілька хвилин тому ескадрильєю дальніх бомбардувальників Ту-22М3 завдано другий удар по шести об'єктах ІДІЛ в провінціях Ракка і Дейр-Ез-Зор", - додав Картаполов.

За його словами, цілями для ураження стали вузол зв'язку, склади боєприпасів і озброєння терористів ІДІЛ, мінізавод з виробництва вибухівки і замінованих автомобілів, база підготовки бойовиків.

Як відомо, 17 листопада російська авіація вже завдавала масованого удару по угрупованнях "ІД" в Сирії.

Раніше російський підводний човен завдав по Сирії удар крилатими ракетами.

У середині жовтня ісламські бойовики закликали до джихаду проти Росії та США.

У четвер, 12 листопада, бойовики Ісламської держави пригрозили Росії терактами, які вони планують влаштувати "дуже скоро".

Росія наприкінці вересня почала масовану авіаційну операцію в Сирії, базуючись на урядових авіабазах в цій країні.

Між тим, значна частина авіаударів РФ виявилася спрямована проти сил сирійської опозиції, а не проти "Ісламської держави".

Повідомлялося, що близько 80% авіаударів РФ в Сирії завдаються не по ІДІЛ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування