Яценюк про "сірих кардиналів": Мартиненко і Іванчук - рядові депутати

П'ятниця, 20 листопада 2015, 12:20

Прем'єр Арсеній Яценюк називає "сірих кардиналів НФ" Миколу Мартиненка та Андрія Іванчука рядовими депутатами.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Фокус", відповідаючи на питання про те, що з боку президента сірими кардиналами називають Ігоря Кононенка і Костянтина Григоришина, з боку НФ - Миколу Мартиненка та Андрія Іванчука, і чи впливають вони на ключові рішення.

"Я категорично це заперечую. Категорично. Мартиненко або Іванчук - це абсолютно рядові народні депутати", - заявив Яценюк.

"Так, з різним досвідом, з різними відносинами, але ні один, ні інший, ні хтось ще не має жодного впливу на прийняття рішень урядом або функцією НФ", - додав він.

"У прем'єра є лише одна відповідальність - перед своїми виборцями, які проголосували рік тому за цю партію. Стосовно того, хто і яку роль грає, то тут дійсно питань дуже багато. Але це нормально, тому що йде політична кампанія, коли одні борються з іншими. Тому велика частина інформації, яка сьогодні з'являється, вимагає перевірки, у тому числі і твердження, що я воював у Чечні", - сказав він.

Мартиненко - замголови прем'єрської фракції НФ в парламенті.

Він є одним з найближчих соратників прем'єра Арсенія Яценюка, член так званого тіньового уряду, куди входить вузьке коло з оточення президента і глави уряду.

Співрозмовники "Української правди" в енергетичній галузі говорять про Мартиненка як про одного з сірих кардиналів влади, який впливає на роботу найважливіших державних підприємств в країні. У їх числі учасники ринку і чиновники ПЕК називають "Енергоатом", "Укргазвидобування", "Укртрансгаз", "Одеський припортовий завод".

Сам нардеп від зв'язків відхрещується, стверджує, що жодного відношення до держактивів не має.

Про Іванчука також говорять, що він входить в "тіньовий уряд", що складається з людей, які приймають рішення де-факто.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News