Кримські татари прийшли з мітингом під АП

Субота, 21 листопада 2015, 19:49

Кримськотатарські активісти проводять мітинг під адміністрацією президента України на вул. Банковій із закликом не допустити кровопролиття на Херсонщині, де стався конфлікт між силовиками та учасниками "блокади Криму". 

Як повідомляє кореспондент Української правди, на акції, яка почалася під АП з 19:00, наразі - понад 100 учасників.

До участі у акції долучилися й активісти Автомайдану, також прийшли люди, які брали участь у заходах на Майдані Незалежності з нагоди річниці Революції Гідності. 

При цьому прохід під саму адміністрацію було перекрито силовиками. 

Як повідомляє Крим.Реалії, присутні скандували "Слава Україні!", "Порошенка на гіляку!", "Крим – це Україна". Співробітникам міліції вони кричать: "Не тих охороняєте!"

До працівників правоохоронних органів, що стежать за порядком біля будівлі Адміністрації президента, також прибуло підкріплення з числа співробітників Національної гвардії, поліції. На місці також перебувають карети "швидкої допомоги".

До мітингувальників вийшов заступник глави АП Ростислав Павленко і заявив, що в адміністрації поки "розбираються (в ситуації) і будуть розбиратися".

Також він передав прохання кримськотатарським активістам "вийти на зв'язок, щоб в понеділок (23 листопада), ми проговорили подальші кроки".

Як заявив один з лідерів акції Айдер Муждабаев, активісти хотіли б, "щоб голос на захист кримських татар звучав дуже голосно і на найвищому рівні".

"Щоб Верховна Рада прийняла постанову про геноцид 1944 року, коли більше 40% татар загинули після депортації ... Останній пункт цієї постанови - що зараз у Криму відбувається етнодіц кримських татар, що їх там ущемляють, вважають людьми другого сорту. Якщо українська влада говорить "а", значить вона повинна говорити "б" - на міжнародному рівні ставити питання про дотримання прав людини і корінного народу Криму", - заявив він.

У свою чергу Павленко заявив, що питання Криму і кримських татар є частиною будь-яких переговорів, які проводить президент Петро Порошенко і які проходять на державному рівні.

"Запевняю, що найближчим часом про кроки (влади щодо Криму) ви дізнаєтеся", - заявив Павленко.

 Фото з Facebook Анастасії Рінгіс
Фото Романа Кравця  
 
 
 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...